GELATINA

7EB1EA47-668B-4a34-9F46-28D95B18AC25

Ua ta'ua foi oKelatini or i'a Gelatin, ua faaliliuina mai le igoa Peretania Gelatin.O se gelatin e faia mai ivi o manu, o le tele o povi poʻo iʻa, ma e masani lava ona faia i le porotini.

O polotini e fai ai le gelatin e iai le 18 amino acids, e fitu o ia mea e taua mo le tino o le tagata.I le faʻaopoopoga i lalo ifo o le 16% vai ma le masima faʻapitoa, o le porotini o loʻo i totonu o le gelatin e sili atu nai lo le 82%, o se punavai sili lea o le porotini.

Gelatine e le gata o se mea mataʻutia o meaʻai i sisifo, ae faʻapea foʻi ma mea mataʻutia o le tele o mea e manaʻomia i aso uma ma meaʻai masani, e pei o le ham sausage, jelly, lole QQ ma lole cotton, o loʻo i ai uma se vaega o gelatine.

Ma o se vaega taua o meafaitino o pastry i sisifo!E lona lua i le falaoamata, fuamoa, susu ma le suka i le taua.E masani ona faʻaaogaina i mousse, jelly ma jelly oloa.

Ole ituaiga o gelatine:

(1) Pepa Gelatine

E sili atu ona masani ona faʻaaogaina ma sili ona taatele ituaiga gelatine.E mautinoa lava o le sili ona lelei o ituaiga e tolu gelatine.O le gelatine lelei e leai se lanu, leai se tofo ma manino.O le itiiti ifo o mea leaga, o le sili atu lea.

(2) Gelatine pauta

E tele mea e faʻamamaina i le ponaivi iʻa, o le mea lea e maʻaleʻale le paʻu, lelei lelei, o le mama o le lanu, o le mama o le tofo, o le lelei.

(3) Gelalani fa'ama'i

Grainy gelatine o se tasi lea o gelatin muamua na fa'aalia i luga o le maketi.Talu ai e faigofie ona fai ma taugofie, o le gelatine na faʻaaogaina e fai ma tupuaga o ituaiga mousse o paluga i sisifo i aso anamua.Ae ona o le auala faʻamamaina e faigofie tele ma faigata, o mea le mama e sili atu

2b14b63a1aa01d9ef3aaa0bd2d80371

Taimi meli: Sep-08-2021

8613515967654

ericmaxiaoji